zaterdag 18 augustus 2012

Vrijdag 17 aug – dag 1 –heenreis naar Amman


We hebben een vlucht in de late voormiddag, dus we kunnen op een comfortabel uur opstaan. Na een kort afscheid van onze 2 poezen vertrekken we richting Zaventem, waar we ruim te vroeg parkeren gezien er géén file was op de ring. Lang leve de vakantie!

De controle gaat vlot, en we zitten snel op onze Turkish Airline naar Istanboel. Onderweg naar “we bought a zoo” gekeken en daarna enkele uren verpozen op Turkse grond, in de transit. Daar hadden we nog een leuk gesprekmet een koppel uit Bombay, die nu 3 jaar in Duitsland wonen. Na enige cocktails terug in het vliegmachien, dit keer zonder entertainment. Bart krijgt al snel op zijn donder omdat hij een foto neemt, dat mag niet op een moslimvlucht! Dan maar zo genieten van de prachtige zonsondergang...  en op minder dan 2 uur staan we in Amman. Waar Atatürk nog netjes was is deze luchthaven een stuk ‘afgeleefder’ en de toiletten enkel ok als het écht heel dringend is.

Snel ons visum kopen, wat euro’s in  JOD wisselen en op zoek naar onze chauffeur! Hij staat ons al op te wachten en brengt ons naar het hotel Al Waleed. Onderweg blijft hij babbelen, en hij spreekt zelfs enkele zinnetjes Nederlands. Een hele sympathieke man! Hij laat ook onze huurauto nog vanavond afleveren, zo kunnen we morgen al meteen vertrekken.

Eerst gaan we nog even in de buurt wandelen, en het is hier heel erg druk! Alle terrassen zitten vol, ook al is het ondertussen kwart voor 1 ’s nachts. De taximan waarschuwde ons ook om voldoende geld af te halen, want overmorgen begint Eid (het suikerfeest) en dan durven de automaten wel eens leeg te zijn!

We halen nog snel enkele flesjes water en besluiten nog een terrasje te doen. Bij La Saison stappen we bijna het verkeerde terras op, maar een kelner komt ons al rap waarschuwen dat het daar “men only” is... ik ben dus niet welkom! Verder is er een familie terras, en daar drinken we een cocktail. Opvallend is dat hier niets van alcohol op de kaart staat, dus ikke blij, nog nooit zoveel keuze uit cocktails gehad! De pina colada was héérlijk trouwens!

Daarna is het stilaan bedtijd, we vinden op onze kamer een Koran met vertaling, ideaal voor een ‘verhaaltje voor het slapen gaan’! Nu maar hopen dat de minaretten ons morgen niet te vroeg wakker zingen...