dinsdag 16 september 2008

Dag 13: Los Angeles

Los Angeles (en wij dus) worden wakker onder een zwaarbewolkte hemel, en het is 'maar' 22 graden, dat zijn we niet meer gewend.

Tijdens het ontbijt vuurt de hotelbediende allerlei vragen af, hij wil vanalles weten over het land waar wij vandaan komen. "What is the main industry in Belgium?" Euh... jah... Hij geeft ons nog mee dat we met 2 zijn en dus de 'car pool lane' mogen gebruiken, en even later zien we rap dat dat héél handig is, want het verkeer rond LA is een ramp. De chauffeurs rijden alsof hun leven er vanaf hangt en de beleefdheid die we de voorbije 2 weken zo apprecieerden, is ver weg nu. In de file hou ik me bzig met het zoeken naar grappige nummerplaten, het zijn er heel wat!

Hier hebben we ook onze GPS hard nodig, en zo rijden we eerst naar de befaamde hollywood-letters. Om er dichtbij te geraken moet je door een doolhof van krulstraatjes geraken, en bij poging 3 lukt het ons om de letters van dichtbij te zien.

Daarna rijden we door Beverly Hills, gaan kijken naar de villa's van de sterren (maar geen sterren gespot, het zal wel gym-uur geweest zijn) en via Sunset Boulevard rijden we weg uit centrum LA, richting kust. We stoppen in Santa Monica, en plots is de zon daar terug! Na een wandeling op het strand en de santa Monica Pier rijden we nog wat verder naar Malibu: surfers paradijs!

We worstelen ons alweer een weg door het helse verkeer van LA en zoeken een hotel vlakbij de universal studios, want dat is onze laatste bestemming. Het is wat een louche buurt maar goed, om te slapen lukt dat wel. Op het nieuws zien we dat er deze namiddag een ernstig treinongeluk gebeurde hier in LA, 20 doden... het is vreemd, deze stad is zo groot, we hebben daar niks van gemerkt.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten