vrijdag 12 september 2008

Dag 12: Joshua Tree NP

We hebben behoorlijk wat kilometers af te leggen vandaag, dus echt veel tijd voor stops is er niet. Toch starten we onze dag, na een ontbijtje in het hotel, met een bezoek aan de sunset crater vlakbij Flagstaff. We zien een partij lavaresten, en de vulkanische berg die dat lang geleden naar boven spuwde, maar meer niet eigenlijk. Door de vulkanische resten is alles zwart en vrij doods, maar weinig planten overleven op deze bodem.
Tijd om te vertrekken dus, en via route 66 beginnen we onze weg richting kust. Hoe dichter we komen, hoe slechter het weer. Het is buiten 37 graden maar je waait haast omver, en soms regent het ook: bizar allemaal! We zien in de verte stortbuien, bliksem en heuse zandstormen, en iets zegt me dat ze dit hier midden in de woestijn niet veel meemaken! Onderweg komen we ook nog voorbij een zoutmeer, dat een pak mooier is dan Badwater eigenlijk.
Ik wou graag langs Joshua Tree NP rijden, niet zozeer omdat die bomen mooi zijn (want ze zijn vrij lelijk eigenlijk) maar wel omdat ze heel leuk zijn bij een zonsondergang. Helaas nog steeds zandstormen (met zo van die wegrollende bolletjes planten, gelijk in de films!). Ik blijf hopen dat het zal beteren, en ja hoor, rond 6u PM trekt de hemel open, en een half uur later hebben we toch nog een leuke zonsondergang!

We rijden nog een stukje verder, stoppen bij een Italiaan in Yucca Valley en tuffen nog door tot in Redlands, dus we zijn bijna in LA! Vandaag hebben we 450 mijl (zo'n 720 km dus) gereden dus we gaan goed slapen!
(Ook ter info: de fotocount tot nu toe: 12.640 files, goed voor 57,9 GB... en nog 2 dagen te gaan... hmm :-) )

4 opmerkingen:

  1. Ik dacht dat er al veel meer foto's zouden zijn. Maar blijkbaar is het in RAW formaat :-) Hopelijk genoeg backup voorzien voor de opgeslagen foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee, geen raw-formaat, alles jpg. We hebben nog 13 gig over nu, dat zal wel genoeg zijn voor 2 dagen zeker?
    Oh ja, het gaat enkel om de foto's, de filmpjes staan nog allemaal op de HD van de handycam (en er zijn echt toffe bij: Bart goes x-scream, Bart goes offroad, Bart goes desertstorm... woeha :-) )

    BeantwoordenVerwijderen
  3. de max

    Wanneer volgt de ganse reportagen met passende uitleg?

    deze reis is echt de max...

    grtjs uit Kortrijk

    BeantwoordenVerwijderen
  4. volgende keer als je eens zoiets voorbereid willen we jullie wel vergezellen,voor amerika toch,heb nog niet alles gezien maar zal het binnenkort eens lezen,sjiek,groetjes 'tleeuwke

    BeantwoordenVerwijderen