zondag 7 september 2008

Dag 4: death valley

Na een continental breakfast vertrekken we richting de 'vallei der doden'. Hier is het nog 23 graden, benieuwd wat dat straks zal geven... Vlak voor we het nationaal park binnenrijden, tanken we nog eens onze commander helemaal vol, want voor hem is het ook dorstig weer, en in de woestijn kunnen we niet meer tanken! Wij zorgen dat we zelf ook voldoende water meehebben en hup, there we go!

De namen van de enkele stadjes (je kan het geen stadje noemen, meer dan 2 winkeltjes en een ranger station is er niet) zijn leuk gekozen: eerst stoppen we in Stovepipe Wells, om iets te eten. Daar krijgen we al 35° en saharawinden op ons dak... de raven komen ons toegewandeld, met de bek wijd open... hmm, zouden die ook dorst hebben?

De volgende stop is Furnace Creek: een groene oase middenin deze dorre woestijn! Hier rijden we door naar Badwater, de laagste (en warmste) plaats in de US: 86m onze zeeniveau. We maken een kleine wandeling voor wat foto's van het surreele landschap hier, maar ver wagen we ons niet, want bij 43° is dat geen sinecure. Wanneer we kletsnat van het zweet weer in onze auto stappen, zien we daar 2 mannen op hun mountainbike toekomen! Die zijn pas écht gek!
We keren terug langs de Artist drive (hele mooie kleurschakeringen op de rotsen hier) tot we opnieuw in Furnace Creek zijn en daar richting Zabriskie point rijden. Opnieuw een fenomenaal uitzicht, en een ondraaglijke hitte hier. We twijfelen nog even of we de 21 km richting Dante's view nog gaan doen, en gaan er dan toch voor: eens bovengekomen is Bart doodgelukkig met onze keuze! Ik snap totaal niet waarom maar hij zit me elleboogstoten te verkopen en zegt "neem daar foto's van!". Ik zie enkel een cameraploeg en 2 auto's die wat afgeplakt zijn, big deal... Blijkt dat het om een testrit gaat van de nieuw porsche, dus we krijgen hier zowaar een sneak preview van het nieuwe model! Voor mij blijft het gewoon 'een auto' maar Bart is er helemaal wild van! Ze maken behoorlijk wat lawaai maar zo hoort dat zeker?
Edit: het blijkt om de Porsche Panamera te gaan, deze vierdeurs zou ergens in 2009 op de markt moeten komen.
Even later halen ze ons nog in bij het uitrijden van het park, en weg zijn ze...en wat ondertussen ook weg is, is onze benzine... commander heeft goed doorgedronken, dus we beginnen toch wel wat zenuwachtig te worden nu. Gelukkig naderen we Pahrump, veel lichtjes, en gelukkig ook veel benzine hier! Nog een uurtje nu naar Las Vegas! Ik begin ondertussen de gevolgen van de zon te ondervinden en krijg last van migraine: dat wordt plezant straks. Gelukkig vinden we vrij vlot het Luxor hotel en gaat de check-in ook rap vooruit, dus even later kan ik slapen, het uitzicht bewaar ik wel voor morgen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten