woensdag 3 september 2008

Dag 3: Yosemite

We vertrekken heel vroeg (mijn klok doet het nog steeds niet, ik was klaarwakker om 6u) richting 'de grote bomen'. Een vriendelijke dame in Mariposa wees ons de weg, en waarschuwde om op tijd te tanken, want in yosemite valley is er nergens benzine te verkrijgen. We hebben goed geluisterd want onze commander zuipt dat het geen naam heeft. Bij de ingang van het park kopen we een anual pass waarmee we alle nationale parken binnenmogen, en worden we begroet met 'hoi' en 'doei'. Onze noorderburen laten overal hun sporen na precies. In Mariposa grove kiezen we voor de rondrit om de giant sequoia's te bezien en ze zijn echt wel giant... zelfs met de 16-35mm (breedhoek) krijgen we ze er maar net op. Hier hebben we ook onze eerste herten gespot: een moeder die met haar kalfje voorbij kwam! Super... ik was al tevreden! Na de grote bomen omhelst te hebben als échte tree huggers, rijden we verder naar glacier point, waar we een magnifiek zicht krijgen op de valley, op half dome, vernal fall en nevada fall. Subliem!


Op onze weg terug roep ik plots "er stond hier ene langs de weg!" Bart had al snel door dat het om een mannetjeshert ging, en schakelde zijn monster in 'R'. Het dier bleef onverstoord wat aan de takjes knabbelen en keek amper op naar die vreemde mens die met zijn telelens achter de boom stond te 'klikken'.
In de valley aangekomen namen de we gratis bus naar stop 16, waar de mist trail begint. Daarvoor hadden we geen tijd genoeg dus we liepen de vernal fall foor trail, waar je een mooi zicht op de laagste waterval krijgt. Onderweg kwamen nog enkele eekhoorns poseren ook!

We vertrekken opnieuw via de tioga pass road, onderweg zien we nu werkelijk overal herten, helaas is het nu al te donker om nog foto's te nemen. Rond 20u komen we aan in Lee Vining, waar we slapen in de Tioga Lodge, een leuk hotelletje met zich op Mono lake!


2 opmerkingen:

 1. Ik wou dat ik daar ook was :(
  Vergeet niet te kijken in full view ook hé ;)ipv in hert piep-gaatje van jullie camera's

  greetz
  Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Don't worry, we kijken onze ogen uit hier... zoal Eddy Wally zou zeggen: gewèèèèldig!

  BeantwoordenVerwijderen