zondag 7 september 2008

Dag 6: Grand Canyon

Opnieuw starten we de dag goed bij starbucks. Vandaag hebben we onze helicoptervlucht nar de grand canyon,dus we willen wat in de buurt blijven en besluiten om te gaan shoppen in de outlet mall. De prijzen zijn hier supergoedkoop, en na een uur of 2 heb ik Bart de Tommy Hilfiger winkel moeten buiten sleuren, anders was hij nu nog aan het kopen. We hebben in de mall een burrito gegeten, die wel lekker was, enkel de frieten erbij waren vreselijk. Gelukkig zijn de Amerikaanse porties zo groot, dat je nooit met honger weggaat. We hebben nog wat tijd over en keren al terug naar de Strip, waar we even binnenspringen in de Palazzo en de Venetian. Vooral dat laatste hotel is overweldigend, de pleintjes die overal zijn nagemaakt, het is super! De zingende gondelier maakt het plaatje af.
We haasten ons terug naar de Luxor, want om tien na 4 komt de pick-up service van Papillon ons halen, want we vertrekken vanaf Boulder City. Ginder aangekomen moeten we op de weegschaal (ik ben blij dat ik geen getallen te zien krijg, want na een week Amerika én met de camera's is dat waarschijnlijk érg veel) en ik begin al te vrezen voor de plaatsen in de helicopter, want deze worden bepaald door je gewicht. Even later ontmoeten we onze piloot, krijgen we wat veiligheidsinstructies en toont de man ons de helicopter: achterin 4 zetels, voorin 2 naast de piloot. We zijn dan ook superenthousiast als net wij die 2 plaatsen vooraan krijgen! De vlucht gaat over de hoover dam, lake mead en tenslotte vliegen we over de Grand Canyon. Het zicht van hieruit is fenomenaal!
Even later zet de piloot het toestel aan de grond en staan we vlakbij de Colorado river, middenin de canyon.
We krijgen nog een glas champagne en een hapje te eten ook, en even later hangen we alweer in de lucht om de zonsonderhang over de canyon te zien. Terug op de Papillon-airport krijgen we opnieuw een lift naar onze pyramid, en daar besluiten we onze cadeau's van gisteren te gebruiken. Op naar de MGM Grand! Na een bezoekje aan de lions habitat schuiven we aan tafel in l'atelier, een chique Franse tent in de MGM. We kiezen het weekmenu (en steunen daarbij solidarity, blijkbaar) en het smaakt! Daarna keren we terug naar het Luxor waar we eigenlijk geen zin hebben in gokken (het is vrijdagavond en het casino is een gekkenhuis!) en we cashen gewoon onze cheque in, we gaan daar deze week wel eens mee eten dan. Ondertussen is het alweer middernacht, tijd voor wat nachtrust want morgen vertrekken we weer, richting Zion.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten