dinsdag 9 september 2008

Dag 8: Zion

We zijn vroeg opgestaan om naar het park te vertrekken, maar eerst nuttigen we nog een continental breakfast in de Zion Inn. Daarna rijden we het park binnen, en omdat we er zo vroeg zijn is er nog parkeerplaats vrij aan het visitors center (na 10u kan je dat bvb vergeten). Daar willen we de free shuttle nemen, maar op dat moment vertrekt er ook een rondtoer van 2 uur, met een ranger die aan alle belangrijke stops uitleg geeft. Gezien we hier maar 1 dag zijn lijkt dit ons ideaal, zo hebben we alles ineens eens gezien mét vakkundige uitleg.

Na de rondrit stappen we af aan de temple of Sinawava, waar onze trail begint: eerst lopen we de riverside walk (verhard pad naast de Virgin river) en waar dat pas stopt, beginnen de Narrows. Deze canyon is heel smal en hoog, en is nog volop aan het eroderen. Er is op de meeste plaatsen dus ook (nog) geen plaats naast de rivier, dus je moet erdoor.

De stroming was op bepaalde plaatsen vrij sterk, je zakt soms tot aan je knieen in het water én de stenen op de grond zijn verdomd glibberig: geen sinecure als je dat moet doen met een camera van enkele kilo's in de hand die niet nat mag worden, en op je sandaaltjes... maar traag gaat ook, en na enkele uren door het water stappen we moe maar voldaan terug op het droge.
Tijd voor een deftig middagmaal, maar om 15u plaatselijke tijd is dat niet zo simpel. Gelukkig is er nog een Mexicaans restaurantje open in Springdale, en tijdens het verorberen van onze enchilada en quesadilla ontdekken we plots dat we deze morgen in al onze haast zijn vergeten uit te checken in de lodge. Oeps... gelukkig was dat snel rechtgezet, en we vetrokken, ditmaal richting bryce canion. Onderweg zien we nog checkerboard mesa, en een aantal wilde schapen.
Even voor bryce passeren we door Red Canyon, die ook heel mooi is, zeker bij zonsondergang.
Het is even zoeken naar een hotel nu, want alles vlakbij Bryce blijkt volgeboekt. Uiteindelijk vinden we nog iets in Tropic, het is cheap, maar dan ook cheap. Ah, het is maar om te slapen, een nacht zonder zwembad overleven we ook wel! We bellen nog even naar Ruby's Inn om te informeren naar tochten te paard door Bryce, maar de dame in kwestie wist daar weinig vanaf, en vroeg ons om morgen om 8u eens binnen te springen. Gaan we doen, het ligt op onze weg!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten