donderdag 11 september 2008

Dag 11: Coyote Buttes south

Vandaag gingen we dus voor plan B: het zuiderlijke gedeelte van de coyote buttes. Dit stuk van de vermillion cliffs is een uitzonderlijke zandstenen rotsformatie met prachtige kleuren. Doordat de zandsteen zo broos is, laat het Bureau of Land Management per dag maar 20 mensen toe in het gebied, je moet dus een permit hebben of je komt er niet in.
Onderweg slaan we nog een babbeltje met een indiaan (hij toonde zijn pas maar ik ben vergeten tot welke stam hij behoorde) en dan was het richting Paw Hole.
We hadden van de ranger bij het BLM een plannetje gekregen, en wat een geluk dat we 4x4 hadden of het was alweer niet gelukt: als de Amerikanen zeggen dat een weg slecht is, dan is hij écht slecht. Vanaf Paw Hole was het te voet te doen, behoorlijk lastig stappen in dat mulle zand! Als je hierheen komt moet je 3 dingen meebrengen: "bring sunscreen, bring a hat and bring lot of water. Without water you could die within 5 hours". We hebben al snel door dat bovenop de zandstenen rotsen lopen een stuk gemakkelijker gaat, en we worden beloond met schitterende zichten!

In de verte zien we helaas gedonder hangen, en heel even regent het 5 druppels, dus we gaan even schuilen omdat we een stortbui hadden verwacht. Gelukkig was het niet het geval, meer dan harde wind hebben we gelukkig niet gekregen. Na 5 uren zand was het genoeg geweest, en vertrekken we weer langs de 'offroad' weg.
Nu pas zien we de schitterende rotsen onderweg, met de meest uiteenlopende kleuren. Het Colorado platteau moet echt de natte droom van menig geoloog zijn.


We keren terug via Page, waar we nog even stoppen bij de Horseshoe Bend, dit is eigenlijk het begin van de grand canyon. Daarna rijden we door naar Flagstaff, waar we overnachten in een hotel op de befaamde route 66!



1 opmerking:

  1. Adembenemende foto's, wat moet dit niet zijn als je er zelf middenin zit! Het kost jullie waarschijnlijk heel wat bloed, zweet en tranen maar het resultaat is verbluffend! Chapeau!

    Patricia

    BeantwoordenVerwijderen