zondag 7 september 2008

Dag 5: Las Vegas

Na een deugddoende nachtrust in onze pyramide gaan we op zoek naar ontijt, en vinden we starbucks! Heerlijke cappuccino en croissants. Aan de lobby van het hotel houdt een dame ons tegen, ze heeft 'gifts' voor ons. We gaan even luisteren, en het blijken verkopers van timesharing te zijn. Daar hebben we geen zin in, maar de cadeau's zijn wél leuk... dus in ruil voor ons luisterend oor tijdens hun presentatie, krijgen wij tickets voor een show in het excalibur hotel, 25 dollar gaming credit en 50 dollar om te gaan eten in de MGM Grand.
Een uurtje later zitten we ook effectief in die show: het is de 'tournament of knights', een middeleeuws schouwspel waar het publiek moet meesupporteren voor 'zijn' ridder. Terwijl onze koningen tijdens het steekspel met veel bravoure van hun paarden vallen, worden wij getrakteerd op een 'feast' en zoals het in die tijdens hoorde, eet je dus met je handen. De cola kwam per halve liter en na één keer drinken was er al een refill, en met honger ging je ook niet naar huis want er was per persoon een volledige kip voorzien. Na anderhalf uur 'chear' verlieten we het kasteel, en gingen we een stukje wandelen langs de Strip. Nu weten we waar Eddy Wally zijn 'geweeeeeldig' vandaan heeft: welcome to fbulous Las Vegas! We komen voorbij New York New York met zijn rollercoaster, Bellaggio met de schitterende fonteinen, Paris Las Vegas met de eiffeltoren, de M&M shop aan de MGM grand.


Het is een ferm eind stappen van hotel naat hotel, dus we besluiten de andere helft morgen te doen, en na een goeie coctail in het harley davidson café gaan we terug onze pyramide.

1 opmerking: