vrijdag 8 oktober 2010

Update vertrek

We zijn bijzonder vlot door de check-in in Düsseldorf geraakt: één valies wat enkele kilo's te zwaar maar daar hebben we de zwaartekracht een klein beetje gemanipuleerd, en de handbagage hebben we gelukkig niet moeten wegen. Enkel bij de scanners even apart waar ze vroegen of we duikapparatuur meehadden? Lens tonen en alles was in orde! Na een korte vlucht kwamen we in Munchen aan ,waar we door de gebrekkige bewijzering plots uit de transitzone waren en dus weer langs de scanners moesten, ditmaal ging het echter minder vlot: zowel ikzelf als Bart langs de kant, en alles werd grondig onderzocht! Tien minuten later was alles toch ok en mochten we richting Windhoek vliegen! Op het vliegtuig heb ik geen oog dicht gedaan, zo zittend slapen ging dus echt niet, ik verkrampte in zowat elke houding die ik aannam. Het was dus algauw kwart voor 6 en toen werden we niet alleen op een ontbijt, maar ook op een schitterende zonsopgang boven Afrika getrakteerd! Even later afdalen, en voor we het wisten stonden we op de tarmak in Windhoek! De luchthaven is een scheet groot, een klein gebouwtje en meer sportvliegertjes dan grote toestellen. Douane-ckeck ok en we vonden al snel onze taxi van ASCO om ons naar Pension Steiner te brengen. Onderweg werden we helemaal enthousiast toen we plots langs de snelweg twee giraffen zagen staan! Zo onwerkelijk allemaal... en verder was er gewoon niks: leegte en dorre struiken. Apen hebben we niet gezien.
Het links rijden doet ook vreemd aan, dat wordt wennen morgen!
Even na elf hadden we een afspraak met Elise van Explore Namibia en hebben we samen de reisplanning doorlopen, en nog een pak tips meegekregen, én zelfs een lekkere fles wijn! Dank je wel Elise!
Na de middag zijn we even door Windhoek gaan wandelen, en wat boodschapjes gedaan. We weten ondertussen dat er 5kg rijst in een bean bag gaat! Nu gaan we nog wat luieren aan het zwembad en genieten van de mooie tuin hier!

De Afrikaanse zonsopgang:


Pension Steiner:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten