zaterdag 9 oktober 2010

Dag 5: Sesriem

Vandaag staat er een lange rit over gravel op het programma. Na een heerlijk ontbijt stoppen we nog even in Aus om onze bandenspanning opnieuw te verlagen tot 1.8 bar, en even later schakelen we ook de 4x4 in en beginnen we aan onze hobbelige weg! De landschappen zijn vandaag iets interessanter – zo’n echte typische Afrikaanse savanne uit de boekjes! – en hoe verder we naar het noorden rijden, hoe meer dieren we spotten! Origineel enkel oryxen en springbokken, maar later ook struisvogels en op het laatste stuk zelfs een kudde zeabra’s! We zijn ook een bordje tegengekomen dat waarschuwde voor giraffes maar die hebben we helaas (nog) niet gezien.
Na een vermoeiende rit komen we aan in de Desert Homestead lodge, waar we opnieuw hartelijk ontvangen worden door Colin die zich de komende dagen zal ontpoppen tot onze persoonlijke assistent! We krijgen een gezellige hut toegewezen en gaan meteen informeren naar het paardrijden bij zonsondergang. Er is nog plaats, dus snel reserveren, en even later trekken we onze rijkleren aan en staan we klaar voor ons eerste ‘Boerperd’!
Naast ons rijden ook nog een Frans koppel (bijna buren blijkt achteraf, ze wonen in Lille) en een ranger uit Etosha mee, die hier op vakantie is en meer schrik heeft van een paard dan van een leeuw! De drie andere ruiters zijn beginners en gaan apart stappen met Karen, de symaptieke begeleidster. Wij krijgen een jongeman, ik ben vergeten tot welke stam hij juist behoorde, en het werd een boeiende rit: onderweg kregen we uitleg over de weaversbird nesten, en over geneeskundige struiken en het ‘kameelperd’ (het duurde even voor ik door had dat hij daarmee de giraf bedoelde) en tussendoor heerlijke lange galoppades door de savanne! We kwamen zelfs op 10 meter van enkele springbokken die ons vragend aankeken! Tijd voor de zonsondergang met een drankje en hapje, en een gezellige babbel met onze mederuiters, dus al snel kwamen de sterke Etosha-verhalen naar boven! Het was vrij snel donker en de sterrenhemel was fantastisch, maar amper maanlicht dus géén licht, en maar hopen dat de paarden de weg weten… héél leuk!
Daarna vlug even verfrissen en ons avondmaal binnenwerken, want morgen is het vroeg opstaan…

Een oryx:


Onze boerperden:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten