maandag 5 september 2011

Dag 8 - Tanah Lot

Opnieuw lekker uitslapen, en de dag beginnen met heerlijk ontbijt en eekhoorntjes.

Deze voormiddag wordt verwen-voormiddag, tijd voor een massage! Bart kiest een Balinese lichaamsmassage, ik ga voor een voet, been en schouderbehandeling. Een uur later stappen we helemaal ontspannen terug buiten, zaaaalig!
We hebben nog de tijd om wat shops binnen te lopen ook, en eten in een restaurantje met origineel meubilair, het hele decor daar is super! Zoiets wil ik thuis ook!

Daarna snel terug naar het hotel waar onze chauffeur ons al opwacht, op naar Tanah Lot! Onderweg vragen we nog even om te stoppen bij een rijstveld waar men aan de oogst bezig is. Lieve mensen die breed glimlachen als je hen een "selamat siang" toe roept.

Bij Pura Tanah Lot is het behoorlijk druk, dit is 1 van de plaatsen die je op Bali moet gezien hebben volgens al onze bronnen. We slenteren door het marktje, waar weer prachtig houtsnijwerk te zien is.

Bart ziet plots een "fish massage" en moet dat toch eens proberen: de "Garra rufa" is een tropische vis die graag dode huidcellen lust, en ze vliegen masaal naar Bart zijn voeten... een beetje kietelig en erg vreemd om zien!


We drinken nog iets (ik blijf kokosnoten drinken, en Bart is fan geworden van Bintang beer) en trekken dan richting zee om de tempel te zien.

Het is mooi maar overroepen, ik vind persoonlijk de tempel aan Tampligan veel mooier.


We reserveren alvast een plaatsje op het terras, maar de zonsondergang waar iedereen op hoopt, komt er niet... Een dikke wolkensluier strooit roet in het eten. Terug naar Legian dan maar, we gaan nog een laatste keer aan het strand eten.

1 opmerking: