vrijdag 9 september 2011

Dag 9 & 10 - Singapore

Kwart na 5 is onze “wake up call” daar, tijd om op te staan! We geven onze sleutels af, krijgen nog een ontbijtpakket mee en stappen in de taxi richting luchthaven. Legian is vlakbij, op amper 10 minuutjes staan we daar. Bart geeft de overschot van ons ontbijt aan een poetsvrouw in de luchthaven die het dankbaar aanneemt en het meteen met haar collega deelt. Liever deze mensen gelukkig maken met een boterham en een stuk fruit, dan het straks bij de security in de vuilbak te moeten kieperen.

We verschieten van het aantal winkeltjes dat deze luchthaven heeft, en besluiten om hier onze laatste Rupiahs uit te geven. Ik zie een houtsculptuur van een giraf, zo eentje wou ik vorig jaar in Namibië kopen maar toen had Bart al Amarula gekocht met dat geld (die we trouwens in Duitsland hebben moeten afgeven) en in België zie je ze ook wel maar aan schandalige prijzen. We wagen het er op en nemen de giraf mee!

Na een korte vlucht zetten we weer voet aan wal in Changi Airport, deze keer hebben we 12 uur transfertijd en dat is lang genoeg om even de stad in te trekken!

We hebben dit echter niet voorbereid… dus snel even een mailtje naar collega’s die hier al eerder zijn geweest, kijken of ze straks wat tips hebben. Ondertussen boeken we ons een plaatsje op de Free Singapore City Tour bus. Een gids heeft ons anderhalf uur lang tekst en uitleg tijdens een korte rondrit door Singapore – ik weet niet goed of ik het nu een stad, staat of land moet noemen.
We rijden langs Kampong Glam, Little India en Chinatown, waar we de Thian Hock Keng tempel bezoeken, de oudste tempel in Singapore.

De snelweg hier is zalig: in de middenberg bloeiende Bougainvillea, langs de kant grote kokospalmen, Flessenpalmen, zelfs Bismarckia’s.. prachtig!

De stad zelf is ook indrukwekkend, dus we willen na de tour graag nog even terug komen!

Terug op de luchthaven heb ik reactie van mijn collega’s, leuke tips met malls en eetgelegenheden (maar daar hebben we nu even genoeg van) en eentje die de Singapore Flyer noemt… het grote reuzenrad aan de kant van de stad: goed idee! We nemen een taxi tot ginder en even later staan we in zo’n cocon te genieten van het zicht.



Na de tour nog even door de mini-jungle wandelen aan de voet van het rad, en dan terug naar Changi. Hier had ik graag nog de vlindertuin gezien maar het is helaas donker, dus nog wat winkeltjes lopen en als lunch een Singapore-specialiteit proberen: het lijkt stoofvlees maar is behoorlijk pittig! We hadden ‘medium hot’ gevraagd maar toch staat mijn mond in brand… andere standaarden wellicht? Toch was het erg lekker, ook het Tiger beer gaat er bij Bart vlot in.

Wanneer we op het vliegtuig stappen zijn we behoorlijk bekaf, en na de maaltijd daar vallen we snel in slaap… om te ontwaken boven het grijze wolkendek van Nederland.

De thuiskomst na zo’n reis is toch altijd pijnlijk, op enkele uren tijd van de zomer naar de herfst. Ah, uitkijken naar de volgende trip dan maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten