maandag 27 augustus 2012

Zondag 26 aug – dag 10 – Aqaba


Ik ben om kwart na 6 reeds op pad, wachten op de zonsopgang hier! Bart blijft nog even liggen maar de Italianen kwebbelen hem al snel z’n bed uit! 



Na het basic ontbijt naar de basic toiletten om wat op te frissen, in de woestijn zijn er geen douches... de batterij waarmee men gisteren 1 spaarlamp liet branden gaat terug in de jeep en even later rijden we terug naar Rum Village. Onderweg zien we nog een dromedaris-race, een jongeman die zijn dieren aan het trainen was?


Terug in onze (smerige) auto, op weg naar Aqaba! Hoe dichter we komen, hoe heter het wordt... niet normaal! De 40° halen is hier geen proleem, in augustus kan het wel 50° worden dus het is nog relatie fris dan... haha!
Dit keer een prima routebeschrijving, dus we vnden al gauw het Red Sea Dive center: leuk hotelletje! Heel vriendelijk personeel ook. Na een langdurig middagmaal besluiten we te gaan snorkelen. Lastig om te weten waar de mooie plaatsen zijn, dus we rijden wat rond en besluiten dan maar vlakbij het hotel op zoek te gaan naar de Japanese gardens. Waar we het water in gaan is echter niks te vinden... maar wanneer ik even uit de zee stap, komt er uit het niets plots een jonge adonis die mij de mooiste plekjes kan tonen! Het blijft een duikinstructeur die net klaar is met z’n lessen van de dag en nog wel een centje wil bijverdienen. Snel Bart even roepen, die mag onderhandelen over de prijs... en even later snorkelen we over de prachtie riffen! Ik krijg veel hulp terwijl Bart altijd wat achter komt en last heeft met zijn inlopend masker, ik denk dat Ismail liever de dame een handje geeft, haha!




Na anderhalf uur stoppen we ermee, heel tevreden met wat we gezien hebben: prachtige vissen, prachtige koraalriffen, zelfs de kweekbakken waarmee met koraal vanuit Saudi-Arabië hier probeert uit te zetten.  Ismael heeft vanavond niets te doen en nodigt ons uit op ‘zijn strand’ aan zijn tent, om iets te drinken en een waterpijp te roken. Leuk idee, dus eerst snel douchen, hapje eten (en ontdekken dat je enkel met visa kan betalen, niet met mastercard en je dan 20km moet rijden eer je een ATM vindt) en dan richting strand! Er zijn nog gezinnen aanwezig, barbecue op het strand is geen enkel probleem blijkbaar. Een jongeman komt met zijn paard even zwemmen ook... super! Ismael is bier mét alcohol gaan halen en Bart geniet met volle teugen! De sheesha erbij en we hebben een gezellige avond op het strand waar het nog lekker warm is, zo’n goeie 25°... in België halen we dat amper overdag!













Het is nog zo warm dat Bart nog een nachtelijk plonsje doet in het zwembad, en ik na middernacht nog op terras zit te typen... 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten