dinsdag 19 oktober 2010

Dag 13: Etosha – Namutoni dag 2

Vroeg uit de veren alweer, ontbijt om 6u en we rijden de gate uit kwart voor 7, richting die ene waterput. Groot is de teleurstelling wanneer we enkel een hyena zien, verder niks! We rijden dan maar wat andere drives en komen beduidend minder dieren tegen dan bij Okaukuejo. Als we dan een giraf vlakbij de weg zien en we ons heel rustig parkeren om het dier niet op te schrikken, vliegt ons ineens een Italiaans koppel voorbij, en scheuren ze rakelings langs die giraf alsof ze Parijs-Dakar aan het winnen zijn. Resultaat: de giraf is gaan lopen en wij blijven achter in een grote stofwolk… vreselijk is dat. Wij hebben zeker 2 keer voluit op de rem moeten staan voor een springbok die op het laatste moment besloot om nog voor onze auto over te steken, en dat ging maar net bij 50 per uur… als je rap gaat rijden zie je ook gewoon helemaal niks, en in dit deel van het park staan echt veel struiken dus je moet echt goed kijken.
De animal-count valt ons wat tegen, maar we mogen niet klagen: we zien enkele olifanten en een mannetjesleeuw die grote paniek veroorzaakt in een kudde zebra-springbok-gnoes. Bij één van de waterputten zien we plots een autootje met bekende gezichten: het Nederlandse koppel waarmee we samen aten bij Quivertree forest! Ze slapen vanavond ook in Namutoni dus we zien elkaar nog wel!
Wat ons opvalt is dat er hier véél meer giraffen zijn, en wanneer we naar de avond toe terug naar die eerste waterhole rijden, zijn het ook giraffen die daar hun dorst lessen. We besluiten daar te blijven tot zonsondergang, en zien nog zebra’s, impala’s en springbokken de revue passeren. Vanuit een hoge boom kijken drie arenden en twee gieren nieuwsgierig toe. Voor zonsondergang snel de gate door en dan gaan eten ,waar we samen dineren met het eerder genoemde koppel: Bart eet nogmaals oryx en ik probeer eens krokodil! Het smaakt tegen alle verwachting in niet taai maar zelfs mals, het is zelfs vrij vettig vlees. Een ijscoupe later nemen we weer afscheid en is het dodo-tijd.

Hyena met dorst:


Red hartebeest:


Bart gaat al dat zout eens snel opruimen:


Zwarte gnoe:


Giraf:


Vier op een rij:


Olifant na modderbad:


Impala:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten