vrijdag 22 oktober 2010

Dag 16: Windhoek

Onze laatste dag vandaag dus we slapen lekker uit en gaan ook op ons gemak ontbijten. We proberen ook of we ondertussen online kunen inchecken, maar in een land dat amper internet kent is dat wat veel gevraagd – service unavailable dus. Dan maar vertrekken richting Windhoek. Onderweg passeren we nog de houtmarkt van Okahandja maar we beslissen om toch maar om niet uit te stappen, het ziet er niet zo veilig uit en we hebben al teveel kilo’s bagage… onderweg zien we plots dieren op de middenberm, het is een groep apen. Je went aan alles!
Tegen 14u zijn we terug aan pension Steiner, en gaan we snel iets eten aan de fresh market. Daarna hebben we nog ruim de tijd om de auto te laten reinigen, zodat hij weer blinkt als nieuw! Of dat echt moet vinden we niet meteen terug in het contract maar het lijkt ons maar netjes om hem proper in te leveren.
We brengen eerst de GPS terug en daarna de auto: alles OK! We hebben de tank zelf gevuld, en dat is maar goed ook want bij ASCO rekenen ze een dollar meer per liter, dus op een volle tank (bij ons 140 liter) verdienen ze wel wat.
Terug op het pension kraakt Bart nog een flesje wijn met onze buren (4 Duitse mannen) en die raden ons Joe’s Beerhouse aan. Voor ons prima, en al snel blijkt dat ook een Nederlands en Frans koppel erheen gaan dus we delen een taxi. De driver blijkt nogal een sjoemelaar en hij laat de Nederlanders (die ergens anders uitstappen) ook teveel betalen. Joe’s Beerhouse is wel leuk: het lijkt wel een piratenhol en hoewel er 300 man binnen kan lijkt het niet zo vol en is het best gezellig. Bart eet een “Namibian busman fire”: oryx, zebra en struisvogel, met een glaasje ‘schnapps’ om U tegen te zeggen. Het wordt meteen ook duidelijk vanwaar het gerecht z’n naam haalt!. Ik hou het bij een spiesje springbok vanavond. Bij de terugrit zegt de taxichauffeur nog ‘see you tomorrow’ dus we hopen maar dat dat niet degene is die voor ons werd geregeld.

** foto's volgen! **

Geen opmerkingen:

Een reactie posten