dinsdag 12 oktober 2010

Dag 8: Dolfijncruise en Cape Cross

Om kwart voor 8 worden we opgehaald door het busje van Laramon, daar hebben we ons ingeschreven voor een dolfijncruise. Na nog een twintigtal andere deelnemers te hebben opgepikt rijden we terug naar Walvis Bay waar we op een catamaran stappen. Even later varen we uit en het duurt niet lang voor we bezoek krijgen op de boot: één van de zeeleeuwen daar weet verdomd goed dat er vis te verdienen valt aan boord en aarzelt dan ook geen seconde, via de trapjes achteraan klimt hij behendig de boot op… hilariteit alom! Zodra we te snel varen naar zijn zin duikt hij weer het sop in. Daarna stoppen we even bij de oesterbanken met de belofte dat we ze strak ook mogen proeven. We varen verder in de baai en zien heel veel flamingo’s (die zijn er bijzonder grappig uit als ze vliegen) en ook enkele pelikanen. Eén pelikaan heeft ook gesnapt dat er eten aan boord is en komt vlakbij de boot vliegen.
Daarna gaan we op dolfijnenjacht, maar flipper en z’n vriendjes hebben er geen zin in vandaag: we zien heel af en toe een vin naar boven komen maar meer ook niet. Daarnaast zijn er enkele zeeleeuwen die ‘de dolfijnen komen afhangen’ dus de vangst is erg mager, amper een stukje dolfijnvin gezien… niet getreurd, er wacht ons een glaasje champagne, verse oesters en andere hapjes. Zo varen we knabbelend weer naar de aanlegsteiger en zijn we tevreden over de boottocht. Bart koopt nog snel enkele souvenirs (drie van ‘the big 5’ in houtsnijwerk) en daarna weer in het busje, richting lodge. Hoog tijd om te vertrekken nu, dus de auto volgooien en over een ‘salt road’ naar Cape Cross!
Daar aangekomen gaan we meteen naar de zeeleeuwenkolonie kijken, wat zijn het er veel! Eigenaardig is ook het geluid dat ze maken, het klinkt net als een blarend schaap! De geur moet je er wel even bijnemen…
Onze lodge is vlakbij, daar drinken we nog een coctail met zicht op zee, en genieten we van alweer een heerlijk diner!

Een zeeleeuw:


Pelikaan:


Flamingo's:


Cape Cross:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten