woensdag 31 augustus 2011

Dag 3 - rafting & Monkey Forest

Het ontbijt smaakt heerlijk - grappig dat de klassieke omelet hier is vervangen door bami goreng, en het smaakt! Om 9u worden we opgehaald voor onze rafting-trip, en samen met een Frans koppel honeymooners uit Lille krijgen we even later onze helm, reddingsvest en gids toegewezen. Alleen zien we nergens water...? Na een lange afdaling met treden waar mijn kuiten niet mee konden lachen, stonden we aan de Ayung-rivier, nu al kletsnat van het zweet. Tijd voor actie, en na een korte briefing vaarden we als derde bootje weg, klaar voor een trip van 13km met toch enkele pittige afdalingen! Onze gids zat de hele tijd te schreeuwen wat we moesten doen, en die legertactiek werkte wonderwel: in geen tijd hadden we de andere boten ingehaald en zat hij "we are the champions" te zingen, hilarisch! Onderweg ook heel veel plezier, elke waterval was goed genoeg om ons volledig doorweekt te krijgen, een bij een boot vol Chinezen riep hij "splash them! They are Chinese, they don't like water!" Onderweg een korte break waar we een verse kokoosnoot hebben leeggedronken en -gegeten, en dan terug andere boten verschalken!


Na onze tocht was er tijd voor een maaltijd langs de oever, en even later namen we afscheid van de gids, en van Maxime en Anais. Terug in het hotel beslissen we om een taxi te nemen, voor 'slechts' 30 000 Rupiah kan je niet sukkelen (omgerekend nog geen 3 euro) en we tuffen naar Monkey Forest. Al voor de ingang maken we kennis met ze, en zien we hoe snel ze iemand een banaan afhandig maken: eten meebrengen is afgeven hier, monkeys rule! Eentje is erg geinteresseerd in mijn tas maar kent het rits-principe nog niet... Ze zijn helemaal niet agressief, enkel enorm nieuwsgierig! Aan de tempel zien we een groep apen die net de bloemenmandjes en offers van die middag aan het verorberen zijn: kokosnoten, bananen, zakjes rijst, koekjes, ... Pech voor de goden, de apen waren sneller! Een aap krijgt plots wat dorst en gaat doodleuk een kraan open gaan draaien. Bart helpt een aantal andere met beenharde noten: wanneer ze na minutenlang kloppen en schuren over de grond zien dat hij zo'n noot kraakt met zijn voet, is hun interesse groot! Wat verder zien we nog een apin met een tweeling en voert Bart zijn vriendjes nog wat banaan.


Als het duister wordt nemen we opnieuw een taxi en stoppen we bij een grill restaurant: ik ga voor seafood teppanyaki, Bart proeft de ribbetjes. Na een superleuke dag terug naar Ananda, douchen, nog eentje drinken en denken over wat we morgen gaan doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten