vrijdag 24 augustus 2012

Dinsdag 21 aug – dag 5 – Kerak kasteel en Dana


We smullen opnieuw van het heerlijk ontbijt in de Dead Sea Spa, en checken dan uit. Voor we verder rijden willen we nog langs de ATM, kwestie van onze portefeuille ook nog eens te voeden. Helaas pindakaas, visa en mastercard geven enkel errors... sja, op naar Kerak dan maar! Dit is voor de uitzondering behoorlijk bewegwijzerd, dus we parkeren al gauw op 20 meter van de ingang. Nog snel een hongertje stillen en ai...! Geen geld genoeg! Er hangt een visa sticker maar het systeem werkt niet... dus Bart kan toch op zoek naar een ATM – gelukkig is er één vlakbij, die werkt!
Hup naar het kasteel, en al gauw krijgen we (ongevraagd) een gids. Hij heeft een zaklamp, wat wel handig is in de donkere kamers, en kent het kasteel op z’n duimpje, met de nodige grapjes erbij.  Het kasteel is ook echt mooi bewaard gebleven en geeft een prachtig zicht op de omgeving. De paarden hadden hier indertijd ‘a room with a view’!
De gids wil ook graag met ons op de foto, grapig! Na de toer betalen we hem toch wat we een andere gids zouden betalen, en gaan we op zoek naar de volgende puzzel: Dana! Vlakbij Kerak kent niemand dat... een goed begin!  Gelukkig komen we voorbij een checkpoint waar een politieman ons een heel eind de goeie weg op helpt! Het is echter wel verder dan we dachten... dus we zijn echt blij als we na dik 2 uur eindelijk Dana-bordjes zien. Het hotel hier is compleet anders dan wat we vorige nacht hadden: het is een aanéénschakeling van gebouwtjes, met op het tweede verdiep verschillende terrassen met prachtig zicht! Het is echt atypisch, het lijkt alsof we bij iemand thuis gaan logeren. De manager zit relax een waterpijp te roken, en we krijgen meteen ook lekkere thee op het terras! Nadat we onze kamer (‘the cave’, heel speciaal ingericht ook!) krijgen maken we nog een kleine wandeling in het dorpje, waar lokale kids aan het racen zijn met ezels door de straat.
Terug op het terras raken we aan de praat met een heel sympathiek Italiaans koppel, studenten die een rondreis maken met privé chauffeur. De andere twee koppels zijn Nederlanders. De zonsondergang was –alweer- zalig mooi en we zagen ook een gier en 3 ibexen bij valavond!
We hebben nog een heel gezellige avond gehad met het Italiaanse koppel, hun chauffeur (die me de weg naar de stallen mooi heeft uitgelegd) en een jongeman van het hotel zelf.  Morgen gaan we een korte wandeling doen, zodat we op tijd kunnen vertrekken richting Petra.  Nu gaan we slapen in onze ‘grot’!














Geen opmerkingen:

Een reactie posten