zondag 19 augustus 2012

Zondag 19 aug – dag 3 – Mount Nebo, Madaba en Ma’in hot springs


Deze morgen was het opnieuw eten in de meetingroom, alweer pita ‘met alle groentjes’ en oploskoffie. Het is toch een beetje wennen, maar het smaakt mij wel! Daarna terug op de weg, weer een beetje verdwalen... de borden zijn hier ofwel in het Arabisch, ofwel gewoon ontbrekend... vooral dat laatste, waardoor we wel enkele ommetoertjes maken. Onze sunny maakt ons ondertussen ook duidelijk dat z’n remblokken op zijn...owjee!
We rijden eerst naar Mount Nebo, om eens te staan waar Mozes indertijd zou gestaan hebben. We krijgen een prachtig zicht op de Dode Zee, maar meer ook niet. Het bekende slangenkruis bvb staat achter stellingen, omdat er bouwwerken zijn aan de basiliek.


 
















































Terug naar Madaba dan, waar we eerst een hongertje stillen in een restaurantje boven een mosaiek-shop. Daarna op zoek naar het visitors centre, om vanaf daar naar St-George cathedral te wandelen. Groot is onze verbazing als we zien dat we plots weer rechtover dat restaurantje staan...!



 



































De mozaiek stelt op zicht niet veel voor dus zijn we snel terug op weg naar het volgende zoekspelletje: de Ma’in hot springs! Niemand blijft daar ooit van gehoord te hebben, zelfs de militairen in het check point kijken ons belabberd aan... Net wanneer we het willen opgeven en naar de Dode zee rijden, zien we eindelijk een bordje! Hoera! Op de snelweg maken we ondetussen kennis met een ander voertuig, het “schip der woestijn”! Dit heeft altijd voorrang, dus we vertragen wijselijk als er een kudde besluit om even wat groen op de middenberm te proeven!



 
















Na wat gekronkel door de bergen zijn we er eindelijk. We kijken uit naar een beetje water, het is zo heet vandaag dat zo’n duik deugd zal doen! Tot we bij de family pool onze voet even in het water duwen... help! Binnen de 2 seconden veer je weer recht, zo heet?! Verder zien we dan een bordje... de temperatuur is 65°! Bart zegt nog “het is gewoon wennen” maar zelfs zijn voeten krijgen het na enkele seconden veel te heet. Dan pas zien we dat er nog een waterval is, de public pool! Deze is enorm hoog en echt supermooi! Ik blijf wijselijk aan de kant, want in het bad een 30tal moslim mannen, geen enkele vrouw te bespeuren... en ze gapen me al ferm aan, terwijl ik nog m’n kleren aan heb. Deze waterval is minder heet, zo’n 45 graden! Bart mag even alleen in het water, ik maak wel een fotootje... ik krijg even meer hoop wanneer enkele andere vrouwen aankomen, maar dat zijn moslimdames en die kruipen met hoofddoek, jas en al wat ze dragen gewoon in het water... bah, een beetje vies eigenlijk.



















Daarna op zoek naar ons hotel, onderweg stoppen we nog langs de Dode Zee om te kijken hoe de zon verdwijnt achter de bergen van Israel!  
De Dead Sea Spa is een heel mooi hotel, van een andere klasse dan wat we ondertussen gewend zijn – dat zal deugd doen! We besluiten voor het buffet restaurant te gaan en het is echt super lekker, het soort eten waar je véél te veel van eet omdat je echt alles wil proeven...
We gaan nog even langs de balie, de weg vragen naar de park waar we morgenvroeg gaan wandelen... benieuwd of het deze keer in 1 keer zal lukken. Nu eerst wat genieten van m’n luxe badkamer... haha!

1 opmerking:

  1. Leuk om te volgen! :) Keep up the good work and have lots of fun!

    Christophe

    BeantwoordenVerwijderen